Redactie

De Quibble strippenkaart:

altijd een frisse blik bij de hand

 

Een blog schrijf je het beste zelf. Het is jouw verhaal, in jouw woorden. Toch is het slim om altijd nog even iemand naar je tekst te laten kijken. Die frisse blik doet wonderen. Jouw hersenen kennen het verhaal inmiddels wel en zullen, om jou te helpen, over al je taal- en typfouten heen lezen.

Als redacteur bewerk ik jouw (web)teksten en artikelen. Het redigeren van een tekst omvat meer dan het opsporen van taal- en typfouten; ik zorg ervoor dat de tekst prettig leest, zowel inhoudelijk als qua opmaak, maak je boodschap helder en scherp de inhoud waar nodig aan.

 

Wat ik belangrijk vind is dat jouw verhaal jouw verhaal blijft, in jouw woorden.

 

Durf dus uitgesproken te zijn als je schrijft, gebruik de woorden die je in spreektaal ook gebruikt. Schrijf op wat je te vertellen hebt en vertel het alsof je aan de keukentafel zit met een vriend of vriendin, met een fles Pinot Grigio, twee glazen en een schaal bitterballen voor jullie neus.

Maak je niet druk om zinsbouw, d’tjes en t’jes, komma’s en punten. Schrijf gewoon op wat je wilt vertellen en wees niet bang dat het té persoonlijk, té wollig of té saai wordt. Ik maak er wel wat van.

 

Hoe werkt die strippenkaart?

 

Een kwartiertje sparren over de invalshoek van je volgende blog, een uur redactiewerk of drie uur meeschrijven aan nieuwe teksten voor je site: je kunt de Quibble strippenkaart overal voor gebruiken.  En met de strippenkaart profiteer je van een gereduceerd uurtarief: voor losse opdrachten hanteer ik een minimum factuurbedrag van € 175 bij een uurtarief van € 85. Tel uit je winst.

 

 

Heb je veel schrijfwerk op de planning staan of komt er een groot project aan waar je mij als tekstschrijver bij wilt betrekken? Laat me dan tijdig aanhaken – ik ben niet het soort tekstschrijver dat ‘opvulteksten’ schrijft voor de lege plekjes in het ontwerp van de webdesigner. Contentmarketing is teamwork.

Wil je samenwerken of meer weten? Mail me op of plan een belafspraak in mijn agenda.

 

Wil je op de hoogte blijven?