Redactie

De Quibble strippenkaart:

altijd een frisse blik bij de hand

 

Een blog schrijf je het beste zelf. Het is jouw verhaal, in jouw woorden. Toch is het slim om altijd nog even iemand naar je tekst te laten kijken. Die frisse blik doet wonderen. Jouw hersenen kennen het verhaal inmiddels wel en zullen, om jou te helpen, over al je taal- en typfouten heen lezen.

Als redacteur bewerk ik jouw (web)teksten en artikelen. Het redigeren van een tekst omvat meer dan het opsporen van taal- en typfouten; ik zorg ervoor dat de tekst prettig leest, zowel inhoudelijk als qua opmaak. Waar nodig maak ik je boodschap helderder en scherp ik de inhoud nog wat aan.

 

Wat ik belangrijk vind is dat jouw verhaal jouw verhaal blijft, in jouw woorden.

 

Durf dus uitgesproken te zijn als je schrijft, gebruik de woorden die je in spreektaal ook gebruikt. Vertel je verhaal alsof je aan de keukentafel zit met een vriend of vriendin – een fles Pinot Grigio, twee glazen en een schaal bitterballen voor jullie neus.

Maak je niet druk om zinsbouw, d’tjes en t’jes, komma’s en punten. Schrijf gewoon op wat je wilt vertellen en wees niet bang dat het té persoonlijk, té wollig of té saai wordt. Dat komt later wel. Eerst schrijven, dan pas redigeren. En waar dat laatste jou niet goed lukt maak ik er wel wat van.

 

Hoe werkt die strippenkaart?

 

Het redigeren en corrigeren van je blogs, daar heb je geen tijd voor. Of je hebt er geen zin in, ook goed. Hoeft ook niet, want met een Quibble strippenkaart heb je altijd en overal toegang tot een slimme redacteur. Iemand die jouw verhaal stroomlijnt, waar nodig corrigeert en klaarzet voor publicatie. Eventueel redigeren we samen, via Zoom, zodat je zelf ervaart hoe het redactieproces verloopt.*

* Samen redigeren is ook de basis van mijn blogcoachtraject, heel leuk en leerzaam! 

De Quibble strippenkaart is een stuk voordeliger dan mij ad hoc inschakelen, want voor losse opdrachten hanteer ik een uurtarief van € 85, en een minimum factuurbedrag van € 175. Tel uit je winst.

Wil je op de hoogte blijven?

Mis geen blog, geen workshop en geen awkward moment in mijn saaie schrijversleven: meld je aan voor Quibble mail.

En volg me gerust op Instagram en LinkedIn: compleet zinloos, maar o zo gezellig!