Redactie

Een strippenkaart voor tekstredactie: 

jouw redacteur is iemand die je scherp houdt

 

Een blog schrijf je het beste zelf. Het is jouw verhaal, in jouw woorden. Een eerste versie schrijven lukt je ook wel, maar dan. De tekst is nét niet geworden zoals je voor ogen had. Komt je boodschap wel over? Is het leuk of interessant genoeg?

Ik leer je graag je eigen teksten redigeren in een superleuk en leerzaam coachtraject. Maar misschien ben je iemand van de grote lijnen, wil je helemaal niet veel tijd kwijt zijn aan het schrijven van content. Je bent een verteller, en hebt geen ambitie om een schrijver te worden.

 

Wat jij nodig hebt, is iemand met een frisse blik die jouw teksten redigeert.

 

Jouw brein kent de tekst die je schreef al en zal bij het teruglezen over al je taal-, typ- en denkfouten heen lezen. De frisse blik van een redacteur doet wonderen. Die ziet snel waar het spaak loopt en haalt de wolligheid uit de tekst, zodat er een duidelijke rode draad overblijft. Jouw redacteur redigeert en herschrijft stukken waar nodig, houdt rekening met SEO en kan omgaan met verschillende CMS-systemen, van WordPress en Joomla tot Umbraco en MODX. Bovendien is het iemand die met je meedenkt over onderwerpen en invalshoeken voor nieuwe artikelen, zodat er altijd genoeg blijft om over te schrijven.

Met een Quibble strippenkaart heb je altijd en overal toegang tot zo’n slimme redacteur: Eva Smitt. 🙂

Ik bewerk graag jouw (web)teksten en artikelen. Ik zorg ervoor dat ze prettig lezen en hun doel raken. Heb je een goede titel? Leest je artikel lekker weg, ook op het smalle scherm van een smartphone? Kunnen lezers je gedachtesprongen volgen of haken ze af?

Ik redigeer je tekst voor je, maak ‘m SEO-proof en publicatieklaar. Je boodschap is helder, de kop klikwaardig.

 

Wat ik belangrijk vind is dat jouw verhaal jouw verhaal blijft, in jouw woorden.

 

Durf dus uitgesproken te zijn als je schrijft, gebruik de woorden die je in spreektaal ook gebruikt. Vertel je verhaal alsof je aan de keukentafel iets uitlegt aan een goede vriend, een fles Pinot Grigio en een schaal bitterballen voor jullie neus.

Maak je niet druk om zinsbouw, d’tjes en t’jes, komma’s en punten. Schrijf gewoon op wat je wilt vertellen en wees niet bang dat het té persoonlijk, té wollig of té saai wordt. Dat komt later wel. Eerst schrijven, dan pas redigeren. En waar dat laatste jou niet lukt, kom ik je redden.

 

Hoe werkt die strippenkaart?

 

Met een strippenkaart mag je altijd ongevraagd een tekst mailen voor redactie. Wil je even sparren of overleggen over een tekst? Mijn strippenkaartklanten mogen me altijd bellen, appen of een Zoom-afspraak inplannen in mijn agenda. Onze hotline werkt altijd!

De Quibble strippenkaart is een stuk voordeliger dan mij ad hoc inschakelen, want voor losse opdrachten hanteer ik een uurtarief van € 95, en een minimum factuurbedrag van € 175.

Wil je op de hoogte blijven?

Mis geen blog, geen workshop en geen awkward moment in mijn saaie schrijversleven: meld je aan voor Quibble mail.

En volg me gerust op Instagram en LinkedIn: compleet zinloos, maar o zo gezellig!