Schrijfcoaching

Gun jezelf drie maanden met mij als je schrijfcoach, en je bent een betere schrijver

 

Natuurlijk kan je schrijven. Het is je vak, of in ieder geval een vaardigheid die je goed ligt. Maar helemaal tevreden over je teksten ben je zelden. Er schuurt iets in je techniek of je stijl en je voelt je onzeker over je teksten. Hoe weet je wanneer het goed is? Komt de boodschap wel over op de lezer? Is het niet saai?

Hoe fijn zou het zijn als je zelf het antwoord op die vragen kan geven. Als je precies weet waar je aan moet sleutelen onder de motorkap van jouw teksten om een goed, prettig leesbaar verhaal te creëren dat moeiteloos bij je lezer naar binnen rijdt. Straight to the heart.

Als schrijfcoach met meer dan 25 jaar ervaring als tekstschrijver/copywriter leer ik jou de belangrijkste vaardigheid van een schrijver: redigeren.

Met een gereedschapskist vol redactietools kun jij van elke hopeloos saaie tekst een sprankelend verhaal maken. In een volledig maatwerktraject gaan we aan de slag met jouw leervragen. Jij gaat veel schrijven, ik geef je feedback. Samen fileren we de teksten tot op het bot tot ze publicatieklaar zijn. Practice makes perfect.

Dankzij de wekelijkse coaching:

  • schrijf je met meer zelfvertrouwen: je weet wanneer je tekst goed is
  • weet je hoe jouw blog onder de motorkap in elkaar zit (vorm/structuur)
  • zie je waar je blinde vlekken zitten en hoe je ze oplost
  • beschik je over meerdere redactietools om je teksten te verbeteren
  • heb je in korte tijd minstens 5 artikelen geschreven, geredigeerd én gepubliceerd

 

 

Wanneer gaan we beginnen?

Indien er een plek beschikbaar is, kunnen we snel aan de slag. We plannen op een vaste dag per week jouw sessies in. Die duren ongeveer 1,5 uur. En je krijgt huiswerk (ongeveer 6 uur per week): uiteraard schrijf je een artikel, en waar nodig krijg je extra opdrachten om meer te oefenen.

We werken met teksten en artikelen uit je eigen praktijk. Je schrijft dus ‘voor het eggie’ – ik bied coaching on the job omdat je dan het meest en het snelst leert én je hebt iets aan de teksten die je schrijft: we kunnen ze publiceren! Weten we meteen hoe mensen erop reageren.

Samen zoeken we een manier van schrijven, redigeren en publiceren die voor jou prettig werkt, zodat je na drie maanden ook zonder mijn hulp en vol vertrouwen in je eigen kunnen, verder kunt groeien in het schrijven.

 

Ik koos Eva als mijn schrijfcoach. Wat een goeie keus! Een enorme stap heb ik daarmee gezet. Wel slikken soms, ze streept zomaar de eerste vier zinnen weg waar ik zo lang op had gezweet. Of ze zegt gewoon: “Waar héb je het nou over”? Maar na 3 maanden schrijven met Eva is mijn wollige schrijven er wel af en sta ik er veel scherper in. Sterker nog, ik baalde dat die 3 maanden zo snel voorbij waren gevlogen, dus heb ik er meteen een strippenkaart achteraan genomen!

Marie-Gon Vos

kleur- & interieurexpert, inspirator & coach

Ik heb bij Eva tweemaal een schrijfcoachtraject gevolgd. Eva komt voortdurend met goede tips en ze geeft feedback waar je echt iets mee kunt. En het allerbelangrijkste: na een gesprek met haar ben je echt weer enthousiast om te gaan schrijven. Kortom, ik kan haar van harte aanraden.

Hubert Schokker

wethouder gemeente Wassenaar

Wil je meer weten? Mail me op of plan een belafspraak in mijn agenda.

* Misschien wil je helemaal geen blogs schrijven. Ben je met de teksten van je website bezig, of met een boek. Neem sowieso contact met me op, dan komen we er snel genoeg achter of ik de juiste coach voor jou ben. Zo ja, dan bedenken we een traject met een meetbaar resultaat dat past bij wat jij nodig hebt. 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Mis geen blog, geen workshop en geen awkward moment in mijn saaie schrijversleven: meld je aan voor Durf te schrijven mail.

En volg me gerust op Instagram en LinkedIn: ik doe mijn best er af en toe iets zinnigs te posten!